Keresési segítség

Hogyan keressek?

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a keresési lehetőségeket, amelyek vezérlőjelek használatával érhetőek el. Olyan esetekben lehet erre szükség, ha az egyszerű szabadszavas keresés nem járt sikerrel, túl sok találatot eredményezett, vagy egyéb okból szeretnénk konkrétizálni a keresést. A következőkben az AOL keresőjében használhatő különböző vezérlőkaraktereket soroljuk fel példákkal illusztrálva.

* - tetszőleges hosszúságú szöveget helyettesít

Például a magyar* kifejezésre találati példák: magyarok, magyaroknak, magyarság

? - egy betűt helyettesít

Például a sz?n kifejezésre találati példák: szent, szán, színben

" keresőkifejezés" - pontos keresés az idézőjelek közé tett szövegre, szóközökkel együtt.

Például a "magyar korona" kifejezés csak azokra a szövegrészekre ad találatot, ahol a "magyar korona" kifejezés pontosan, szóközzel együtt szerepel, pl. magyarok-ra, vagy magyarság-ra nem.

-keresőszó (mínuszjel szóköz nélkül) - azoknak a találatoknak a kihagyása, amelyekben ez a szó megtalálható

Például a gyümölcs -alma keresőkifejezésre a kereső olyan szövegrészeket talál, amelyben a gyümölcs szó szerepel, de az alma nem.

\ (fordított ferde vonal) - ha a fenti vezérlő karakterek valamelyikét akarjuk szerepeltetni a keresőkifejezésünkben, akkor ezt a \-jel után közvetlenül írt vezérlő karakterrel tehetjük meg (pl. \* \? vagy \\)

A keresés alapértelmezetten olyan találatokat ad, ahol a megadott szavak mindegyike szerepel, de sorrendjük irreleváns. A szavak közötti logikai VAGY kapcsolathoz a keresőszavak közé az angol "vagy" szót kell írni, például alma or körte

* ? " - \
magyar* szórészletet helyettesít, pl.: magyarok, magyaroknak, magyarság sz?n egy betűt helyettesít, pl.: szent, szán, színben "magyar" csak a pontos kifejezésre keres pl. magyarok-ra nem -alma kihagyja azokat a találatokat, amelyben az alma szó megtalálható Részletes keresési útmutató